NCN Activiteit

06-04-2014 – Bezoek Zuiderzee Museum

Op 06 april gaan we met de club naar het Zuiderzee Museum te Enkhuizen. Het Museum is opgericht in 1947, op 6 mei 1983 was het buiten museum gereed voor opening. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij.

Er valt dus genoeg te fotograferen deze dag.

Afbeelding

We verzamelen rond 10:00 bij de VVV van Enkhuizen tegenover het NS Station. Hier vandaan brengt de boot van 10:28 ons naar de kassa waar vandaan we naar het museum varen.

Rond 12:15 verzamelen we ons bij de uitgang richting het binnen museum waar om 12:30 een lunch voor ons klaar staat in het Peperhuis, na afloop van de lunch gaan we verder in het buiten museum.

De eerste 50 tot 60 Clubleden kunnen zich hiervoor aanmelden via de webshop tot en met zondag 30 maart 20:00.

Geplaatst in: Activiteiten Bookmark de permalink.

Je geen reactie meer plaatsen