NCN Activiteit

16-12-2017 Antwerpen in Kerstsfeer

Deze NCN Klassieker mag natuurlijk niet op de agenda ontbreken.

We verzamelen in de grote ‘inkomhal’ van Antwerpen Centraal, we beginnen met NCN-koffie bij Starbucks. Vanaf de inkomhal begint de wandeling (14:00 uur) naar het centrum, maar omdat het station zo fotogeniek is, pakken we hier al de camera uit onze tas.

Vanaf station centraal wandelen we daarna op ons gemak via het winkelgebied, naar het Paleis op de Meir. Na een bezoek aan het Paleis (we mogen de grote zaal bekijken) wandelen we richting de Groenplaats (we komen langs een leuke fotowinkel…), hier kunnen we fotograferen op een prachtige en sfeervolle kerstmarkt. Direct aan de Groenplaats ligt ook de prachtige kathedraal van Antwerpen, daar gaan we natuurlijk ook even kijken.

Nadien vervolgen we onze route richting de Schelde, waarbij we nog meer kerstsfeer te zien krijgen. Aan de kade ligt ook een schaatsbaan en vanuit het reuzenrad hebben we een mooi overzicht over de Schelde en Antwerpen. Tot aan deze locatie hebben we dan ongeveer 3 km gewandeld. We keren terug naar de Grote Markt om tijdens het blauwe uurtje , de omliggende bebouwing te kunnen fotograferen, zie onderstaande impressies. Aansluitend gaan we gezellig gezamenlijk eten. Na het eten starten we met het tweede deel van onze activiteit; we gaan avondfoto’s nemen in Antwerpen. Een stad die, met name in de kersttijd, prachtig verlicht is. In de buurt van de Groenplaats nemen we lekker gemakkelijk de tram terug naar Antwerpen Centraal (we kopen alvast in Antwerpen Centraal een tramkaartje). Het is de bedoeling om ±21:30 uur af te sluiten met een Belsj pilske.

Zie voor alle informatie het forumdraadje.

Geplaatst in: Activiteiten Tags: , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Je geen reactie meer plaatsen