NCN Activiteit

24-06-2017 Macrofotografiedag

Het is al weer geruime tijd geleden dat we in Oost-Nederland een Macrodag gehouden hebben. Daar was toen veel animo voor. We gaan het dus nog eens doen en wel op een prachtige locatie in een hele mooie omgeving in midden Twente. We komen samen in`t Vosseveen. Het Vosseveen is een soort “outdoor galerie”. Hier komen kunst, cultuur en natuur samen. Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen rondom een oude boerderij en is midden in de natuur gelegen. Voor het restaurantgedeelte ligt een ruim terras met een grote beeldentuin. Rondom het geheel ligt een bos waar je al wandelend overal de kunst tegenkomt. Verder is er een grote, goed toegankelijke vijver waar, op het moment dat ik er was, allerlei insecten rondvlogen. Naast de kunst is het een prachtige plaats om aan macrofotografie in de vrije natuur te doen! Het geheel is goed toegankelijk en we mogen overal foto’s maken.


Maar dat is nog niet alles! Het Vosseveen ligt naast het Kanaal Almelo-Nordhorn. Sinds de sluiting voor de scheepvaart in 1960 heeft dit kanaal zich tot een natuurgebied ontwikkeld met vele soorten bloemen, vissen en vogels. Het wordt omzoomd door prachtige rietkragen en er langs loopt een deels onverhard pad. Afgezien van wat fietsers is er nagenoeg geen verkeer. Ook dit is een prachtige omgeving voor macrofotografie in de vrije natuur!

We beginnen ’s morgens om 10:00 u. met een kop koffie van de club met iets lekkers erbij. En dan gaat een ieder aan de slag. ’s Middags is er een (hele lekkere!) broodjes lunch. Deze dag is niet alleen voor ervaren macrofotografen. Kom gerust als je het wel eens wilt proberen, maar nog niet goed weet hoe. We gaan je helpen!

Zie voor alle informatie het forumdraadje of geef je op via de webshop (alleen toegankelijk voor leden).

Geplaatst in: Activiteiten Bookmark de permalink.

Je geen reactie meer plaatsen