Club Nieuws

CEWE nieuwe partner Nikon Club Nederland

CEWE is al meer dan 100 jaar actief op het gebied van fotofinishing. Wat in 1912 begon met een kleine fotostudio in Oldenburg, is inmiddels Europa’s grootste foto-finishing bedrijf: CEWE Stiftung & CO. KGaA.

CEWE staat voor kwaliteit en met veel zorg maken zij van foto’s iets speciaals. Van foto-afdrukken tot aan fotoboeken en wanddecoratie zoals alu-dibond.

Vanuit de historie en identiteit ligt fotografie CEWE nauw aan het hart. Wij zijn dan ook blij een samenwerking met CEWE aan te zijn gegaan. Speciaal voor leden van Nikon Club Nederland bieden zij 20% korting aan op het assortiment via www.cewe.nl.

NCN Activiteit

25-11-2017 Vier Sluizentocht

Vanwege de ‘slechtweer’ kansen in november, gaan we gezellig met een boottocht een paar uur rondom Maastricht varen. We verzamelen bij de aanlegsteiger van Rederij Stiphout. Vanuit Maastricht varen wij de Maas stroomafwaarts om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. Wij volgen dit oude kanaal uit 1825 (het lijkt wel een wandelpad in het bos) om bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden en herhalen dat nog eens in de sluis van Lanaken. Dan komen wij op het grote Albertkanaal en zien met bewondering hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door heuvels en mergel. Aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms 60 meter hoog op uit het water.

In de sluis van Ternaaien worden wij weer op spectaculaire wijze 15 meter omlaag geschut om weer op de Maas te komen en zo langs de hellingen van de St. Pietersberg op Maastricht af te stevenen. Koffie met Limburgse vlaai van de Nikon Club ontvangen jullie op de boot. Omstreeks 15:15 uur zijn we weer terug in Maastricht. Als het weer het toelaat, dan maken nog een leuke wandeling door de stad. Maar dan wel door een gebied waar we al lang niet meer zijn geweest.

Partner Nieuws

Nikon D850 krijgt topscore van 100 van DxOMark

Hoogste DxOMark-score ooit voor full-frame D-SLR-sensor

Nikon maakt vol trots bekend dat de D850, de eerste Nikon D-SLR met een FX-formaat BSI-CMOS-sensor met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP, 100 punten heeft gescoord in de cameratest van DxOMark. Dit is de hoogste DxOMark-score ooit voor een full-frame D-SLR-sensor.
In de analyse van DxOMark worden de uitmuntende beeldkwaliteit en ISO-mogelijkheden van de camera onderstreept. Dankzij het gebruik van de eerste BSI-sensor met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP in een full-frame Nikon D-SLR, is de beeldkwaliteit van de Nikon D850 gelijk aan, en vaak zelfs beter dan die van middenformaatcamera’s. De Nikon D850 is daarmee een klasse apart als het gaat om beeldkwaliteit.

Nikon D850 krijgt van DxOMark de topscore van 100

Lees verder

NCN Activiteit

18-11-2017 Herfstwandeling in Twente met boerenkoolmaaltijd

Wat is er mooier in deze tijd van het jaar dan een mooie herfstwandeling door een gebied dat als het ware geschapen lijkt te zijn voor landschaps- en macrofotografie :) !

We gaan wandelen in de buurt van Vasse, vlak bij de Duitse grens. De route gaat door een glooiend gevarieerd essenlandschap afgewisseld door houtwallen, bos, heide en oude watermolens. Mensen uit het westen van ons land vragen zich in die omgeving soms af of ze nog wel in Nederland zijn, zo totaal anders dan ze gewend zijn is het er! Een ideale omgeving voor fotografen! We gaan niet te vroeg op pad zodat we met wat geluk mooie plaatjes kunnen schieten met de laagstaande zon. De wandeling begint en eindigt in de oude Molen van Bels, gelegen in het dal van de Mosbeek net buiten Vasse, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De molen met bijgebouwen is op zich al een prachtig onderwerp om te fotograferen!

Na afloop van de wandeling gaan we samen eten. En wat is er lekkerder na een wandeling in de frisse buitenlucht dan een stevige boerenkoolmaaltijd! De Watermolen van Bels staat bekend om z`n stamppot en die wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant, dat onderdeel van de boerderij is. Het restaurant is nog helemaal in originele staat, met plavuizen, houten balken en een groot open haardvuur. Heel sfeervol! De boerenkoolmaaltijd zelf is heel uitgebreid en wordt opgediend met alles wat er traditioneel bij hoort. En: er is altijd genoeg, lege schalen worden meteen aangevuld. Je komt hier dus zeker niet te kort!

Zie voor alle informatie en de link naar de webshop het forumdraadje.

 

Club Nieuws

Wintertijd: Vergeet je camera niet!

zomertijd aan

Vannacht is de Wintertijd weer ingegaan. De klok is een uur Achteruit gegaan.
Vergeet je cameratijd niet, of zet “zomertijd’ off!

Onverhoopt dit toch vergeten? De tijd van meerdere foto’s tegelijk goedzetten kan altijd nog via bijvoorbeeld Adobe Lightroom. Een tutorial hierover is hier te vinden.