Herfstwandeling in Twente met boerenkoolmaaltijd

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/11/2017
14:00 - 19:00

Locatie
Watermolen Bels


Wat is er mooier in deze tijd van het jaar dan een mooie herfstwandeling door een gebied dat als het ware geschapen lijkt te zijn voor landschaps- en macrofotografie :) !

We gaan wandelen in de buurt van Vasse, vlak bij de Duitse grens. De route gaat door een glooiend gevarieerd essenlandschap afgewisseld door houtwallen, bos, heide en oude watermolens. Mensen uit het westen van ons land vragen zich in die omgeving soms af of ze nog wel in Nederland zijn, zo totaal anders dan ze gewend zijn is het er! Een ideale omgeving voor fotografen! We gaan niet te vroeg op pad zodat we met wat geluk mooie plaatjes kunnen schieten met de laagstaande zon. De wandeling begint en eindigt in de oude Molen van Bels, gelegen in het dal van de Mosbeek net buiten Vasse, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De molen met bijgebouwen is op zich al een prachtig onderwerp om te fotograferen!

Na afloop van de wandeling gaan we samen eten. En wat is er lekkerder na een wandeling in de frisse buitenlucht dan een stevige boerenkoolmaaltijd! De Watermolen van Bels staat bekend om z`n stamppot en die wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant, dat onderdeel van de boerderij is. Het restaurant is nog helemaal in originele staat, met plavuizen, houten balken en een groot open haardvuur. Heel sfeervol! De boerenkoolmaaltijd zelf is heel uitgebreid en wordt opgediend met alles wat er traditioneel bij hoort. En: er is altijd genoeg, lege schalen worden meteen aangevuld. Je komt hier dus zeker niet te kort!

Zie voor alle informatie en de link naar de webshop het forumdraadje

Geef een reactie