Slag om Grolle

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/10/2017
11:00 - 21:00

Locatie
Café de Kroon


Elke twee jaar wordt in Groenlo deze Slag om Grolle nagebootst. Dit is een groots 3 dagen durend evenement waarbij alles wat plaatsvindt zo dicht mogelijk bij de historische waarheid komt. Vanuit de hele wereld komen re-enactors (mensen die de levende geschiedenis naspelen) naar Groenlo, die tijdens deze dagen de “Slag om Grolle” naspelen op historische grond. Dit jaar doen meer dan 1600 zeventiende-eeuwse soldaten uit de hele wereld mee, tot aan Australiërs en Amerikanen toe! Uniek is ook de cavalerie op het slagveld, speciaal getrainde paarden die door de herrie van de slag in vol galop door het strijdtafereel rennen!

Ook in de binnenstad wordt terug gegaan naar het leven van alledag zoals dat in 1627 was. Na de gevechten trekken de re-enactors en hun vrouwen zich terug in hun kampementen rondom de gracht, houden exercities en gaan op zondag naar de historische kerkviering.
Bedelaars en zwervers hangen rond in de steegjes, buiten wordt geknobbeld, een molen op ware grootte rijst hoog boven de straten uit en complete boerderijen zijn nagebouwd. In de straten klinkt vrolijke muziek, handelaren brengen hun waren aan de man en de leprozen zoeken hun uitvlucht net buiten de stad.

Zie voor alle informatie het forumdraadje of geef je op via de webshop (link volgt).

Geef een reactie