Kaders in CS gelukt (nu de tekst nog)

Discussies over fotobewerking en archivering
Gebruikersavatar
remoss
Clublid
Berichten: 3764
Lid geworden op: wo sep 13 2006 8:52 pm
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor remoss » ma feb 16 2009 3:06 pm

Maud schreef:Ideaal, heb er nu 2 draaien en dat scheelt inderdaad hoop werk.
Jij maakt je images niet groter dan 720?

Nou, dit kader stamt uit de tijd dat we hier geen foto's groter dan 800px breed mochten plaatsen. Aangezien ik er altijd een kader om wil hebben moest de foto zelf dus iets kleiner worden gemaakt. Maar zo langzamerhand kan ik dus wel een stapje groter :)

Gebruikersavatar
Maud
Clublid
Berichten: 3558
Lid geworden op: do dec 20 2007 10:46 pm
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Maud » ma feb 16 2009 3:14 pm

remoss schreef:
Maud schreef:Ideaal, heb er nu 2 draaien en dat scheelt inderdaad hoop werk.
Jij maakt je images niet groter dan 720?

Nou, dit kader stamt uit de tijd dat we hier geen foto's groter dan 800px breed mochten plaatsen. Aangezien ik er altijd een kader om wil hebben moest de foto zelf dus iets kleiner worden gemaakt. Maar zo langzamerhand kan ik dus wel een stapje groter :)


Oke, dan pas ik die thuis zelf ff aan en misschien de verhoudingen van de pixels ook :)
thanks remoss voor het delen
D700 | D90 + MB-D80 | Nikkor AF-S 24-70mm F/2.8G ED | Nikon DX 18-135mm | Nikkor 105mm 2.8 | Nikkor 50mm 1.8 | Nikon AF-S 70-300 F/4.5-5.6 VR | Tamron 17-50 F2.8 | 2x SB-600 | Manfrotto statief

Gebruikersavatar
remoss
Clublid
Berichten: 3764
Lid geworden op: wo sep 13 2006 8:52 pm
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor remoss » ma feb 16 2009 3:18 pm

No problemo :)

Wat ik me nog wel afvraag of op deze manier kaders maken het probleem met de lijndikte bij de anderen nog steeds optreedt. Maar dat gaan we vast horen.......

Gebruikersavatar
Nicole
Berichten: 3271
Lid geworden op: do aug 02 2007 11:46 am
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Nicole » ma feb 16 2009 3:45 pm

Ik doe afbeelding canvas grote aanpassen naar keuze.
vervolgens selecteren met het vierkante stippellijntje.
Daar waar ik het donkere lijntje wil hebben..
Dan bewerken omlijnen.
4px buiten donkerder dekking 100% en klaar.
Je moet wel even goed kijken of het gelijk is..dat is wel een nadeel.

Afbeelding
NAS Buikpijn

Gebruikersavatar
Gino
Clublid
Berichten: 3207
Lid geworden op: vr feb 17 2006 6:47 am
Locatie: Chapelle le Pont
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Gino » ma feb 16 2009 3:54 pm

Zo doe ik het ook altijd Nicole, als ik het al doe want ben niet zo van de kaders.
Maar soms kan het wel eens mooi zijn en die ene keer dat het dan moet doe ik het op dezelfde maniers als jij.

Groeten, Gino :D
"Every man dies, not every man really lives!!!" - William Wallace

http://www.flickr.com/photos/nikongino/

Dennis71

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Dennis71 » di feb 17 2009 9:22 am

Bedankt voor de reacties en tips. Ik kan weer verder :)

@René, thx. Ik ga ze eens bekijken. Hoop dat ik er iets mee kan.
@Nicole, ik zie ook bij jou kader verschil, en dat had ik dus ook op mijn manier. Het is misschien miniscuul, maar zoiets irriteerd me mateloos.

(nu eerst weer even verder met de verbouwing in m'n nieuwe woning)

Gebruikersavatar
Gino
Clublid
Berichten: 3207
Lid geworden op: vr feb 17 2006 6:47 am
Locatie: Chapelle le Pont
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Gino » wo feb 18 2009 6:42 am

Nieuw huis en dan al moeten verbouwen, heb je toch iets niet goed overlegd met de architect :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Maar wel gefeliciteerd met de nieuwe woning natuurlijk. :D

Groeten, Gino :D
"Every man dies, not every man really lives!!!" - William Wallace

http://www.flickr.com/photos/nikongino/

Dennis71

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Dennis71 » wo feb 18 2009 8:55 am

Hehehe, ja, staat iets krom geformuleerd .
Laten we zeggen, opleuken :mrgreen:

Thx ;)

Gebruikersavatar
Nicole
Berichten: 3271
Lid geworden op: do aug 02 2007 11:46 am
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Nicole » wo feb 18 2009 9:30 am

Gefeliciteerd Dennis !! veel succes met het opleuken haha..;)
NAS Buikpijn

Gebruikersavatar
Jasiu
Berichten: 935
Lid geworden op: di jun 05 2007 6:21 pm
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Jasiu » wo feb 18 2009 12:08 pm

Misschien heb je hier ook iets aan:

http://www.framefun.nl


gr. J@siu !!!

-edit- link werkt niet sorry

Gebruikersavatar
remoss
Clublid
Berichten: 3764
Lid geworden op: wo sep 13 2006 8:52 pm
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor remoss » wo feb 18 2009 12:27 pm


Gebruikersavatar
Jasiu
Berichten: 935
Lid geworden op: di jun 05 2007 6:21 pm
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Jasiu » wo feb 18 2009 1:06 pm

Hoi Remoss,

jip dat was ie...
marhu dit is een nieuwere uitgave vlgs. mij,
want ik heb nog de "eenvoudige" hihi..

maar in ieder geval thxs.

gr. J@siu !!!

Dennis71

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Dennis71 » za mar 07 2009 9:21 am

J@siu, sorry voor de late reactie. Bedankt voor de tip, echter, ik probeer het een via een handeling in PS voor elkaar te krijgen.

Ook de manier van Riemke lukt me voor geen meter.
Als ik mijn ingestelde breedte gebruik van 852, vervolgens het canvas met 11 pixels verbreed, dan zie ik het plaatje al iets verschuiven naar links.
Je kan het helemaal goed zie als je met de history teruggaat. Je ziet dan dat PS het plaatje licht verschuift, en dat het daar dus al fout gaat.
Kom er dus voor alsnog niet heel veel verder mee. Ga nu proberen om de actions van René aan te passen en kijken of dit wel lukt.
Ik vind het wel erg vreemd dat PS dit niet lekker uitvoerd!!

Dennis71

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor Dennis71 » za mar 07 2009 9:34 am

Ook met de action van René lukt het me niet om fatsoenlijk een border te maken.
Wat een stom gedoe zeg.
Ik wil 1 pixel zwart maken.....vervolgens plakt hij er rechts en onder 1 pixel zwart. Links en boven zie ik niets verschijnen.

Het lijkt erop dat ik aan bordermaker vastzit :frown:

yoyo

Re: Kaders in CS lukken niet lekker

Berichtdoor yoyo » za mar 07 2009 10:41 am

Dennis71 schreef:Het lijkt erop dat ik aan bordermaker vastzit :frown:

:shock:
Dat hoop ik niet. Ik wil juist voor de laatste stap in mijn PP voor kaders, etc, naar Photoshop (Elements) gaan kijken.

(Jammer dat dat niet in NX zit...)


Terug naar “Fotobewerking en archivering”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten