Tethering shooting met D4

Discussies over fotografie met de D1, D2, D3, D4 en D5-series

Tethering shooting met D4

Berichtdoor Inge J » za apr 09 2016 1:27 am

Ik kom er niet meer uit. Ik wil graag tethered opnamen maken met m'n D4 maar het lukt niet.
Lightroom (nieuwste versie CC) herkent de camera niet.
Sofortbild heb ik ook geprobeerd, maar ook deze doet t niet. Gelezen dat dat ligt aan de OS X El Capitan versie.

Weten jullie misschien zo een oplossing die wel werkt of moet ik echt de dure software van Nikon aan gaan schaffen ?

Groetjes Inge
Een mensenleven is te kort om goed te leren fotograferen !
Inge J

Forumlid
Berichten: 26



Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor martinh123 » za apr 09 2016 4:00 am

Heb je de geheugenkaarten uit de camera gehaald?
Het programma leest eerst de geheugenkaart in de camera.
Of anders lege kaart plaatsen in de camera plaatsen.
martinh123

Forumlid
Berichten: 88



Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor DannySan » za apr 09 2016 7:46 am

De geheugenkaarten hebben er niets mee te maken hoor, en een D4 zou het prima moeten doen.
Lightroom opstarten, goede kabel er tussen (daar ligt vaak het probleem), dan de camera aan en even geduld.
Het duurt namelijk wel even voordat de computer én Lightroom de camera 'herkennen'.
Dan start je de 'tethered' optie in Lightroom op, en wacht weer heel eventjes en 'hop': klaar om te gaan (Y)
Dit zou normaal de procedure moeten zijn, aangezien je de camera rechtstreeks met computer verbind slaat hij de geheugenkaartjes gewoon over.

Hier nog een informatieve weblink, misschien dat dit nog helpt? > https://photographylife.com/mastering-lightroom-how-to-tether-your-camera
Succes, en laat je nog weten hoe het gegaan is?
DannySan

Clublid
Berichten: 3487


Locatie: Het Noord'n
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor martinh123 » za apr 09 2016 9:11 am

Zal die Terry White er dan wel niet veel van af weten.
3 Tips for Shooting Tethered into Lightroom 5
https://youtu.be/i6LxHshp8Cw
Of toch wel.
martinh123

Forumlid
Berichten: 88



Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor Inge J » za apr 09 2016 9:42 am

Dank voor de antwoorden.

Hij doet het ...maar...
Ik heb de bij de camera geleverde USB kabel gebruikt.
Kaart eruit gehaald, later ook met volle kaart geprobeerd maar dat maakte in dit geval niet uit.

Bij het aanzetten van de camera en de laptop en de keuze "vastleggen met Tethering" in Lightroom, wordt automatisch een map aangemaakt "First Studiosessie" Vervolgens komt automatisch het Tethering bedieningspaneeltje in beeld waarin hij zegt geen camera te herkennen. Ook al wacht ik heel lang.

Ik heb vervolgens de stappen zoals in de link hierboven gevolgd (eigenlijk hetzelfde) maar ik heb de map een nieuwe naam gegeven en hier een andere locatie voor gekozen. En dan doet ie het wel.

Dus ik heb zeker wat aan je antwoord gehad DannySan. :thumbup:
Laatst gewijzigd door Inge J op za apr 09 2016 10:26 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Een mensenleven is te kort om goed te leren fotograferen !
Inge J

Forumlid
Berichten: 26



Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor Elgje » za apr 09 2016 9:54 am

Hoe transporteer je normaliter de foto's van de camera naar je computer?
Elk moment vertelt een verhaal
Gebruikersavatar
Elgje

Clublid
Berichten: 18


Locatie: Assen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor Inge J » za apr 09 2016 10:29 am

Of via de kabel of kaart in kaartlezer maar dat maakt in deze niet meer uit denk ik. Het is gefixt. Heb de map een andere naam gegeven en de camera wordt nu wel herkend. Pffff je moet er maar opkomen. Twee avonden verder hahahaha
Een mensenleven is te kort om goed te leren fotograferen !
Inge J

Forumlid
Berichten: 26



Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor DannySan » za apr 09 2016 1:31 pm

Terry White is een Adobe Ambassador dus die weet er zeker weten veel van af hoor [THUMBS UP SIGN]

En goed om te horen dat het nu werkt!
DannySan

Clublid
Berichten: 3487


Locatie: Het Noord'n
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor Elgje » za apr 09 2016 4:06 pm

Ah, fijn dat het inmiddels is opgelost!
Elk moment vertelt een verhaal
Gebruikersavatar
Elgje

Clublid
Berichten: 18


Locatie: Assen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor becas » za apr 09 2016 5:29 pm

Onze twee d700's werkt ook niet met el capitan. Ook niet met de bovengenoemde trucjes...
gr. Bert
Gebruikersavatar
becas

Forumlid
Berichten: 583


Locatie: Limburg
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor IngeJansen » zo sep 03 2017 9:35 am

En dan ineens lukt t weer niet. pffff
Tot nu toe gewoon via mn tethertoolskabel de D4 aangesloten en werkte gewoon. Nu ineens herkent lightroom de camera niet meer op de laptop. En op de iMac wordt de camera meteen herkend.
Op beide computers staat de Lightroom CC versie....... bij instellingen zelfde info ingevuld.... maar niks.

Schiet mij maar lek...
IngeJansen

Clublid
Berichten: 4


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Tethering shooting met D4

Berichtdoor ATOR » zo sep 03 2017 10:17 am

Dat heb ik soms ook, dan start ik de computer opnieuw op en werkt het meestal weer. Niets zo vervelend als een 'hij doet het soms wel en soms niet terwijl er niets is veranderd' probleem.
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2749


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “D1, D2, D3, D4 en D5-series”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten