Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Discussies over superzoom objectieven zoals de 18-200 mm of 28-300 mm

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » di jun 09 2015 1:02 pm

Hoi Nikkormaat,

mijn ervaringen zijn nog zeer beperkt...
En vanwege vrij plotselinge drukte... getver... :? komt dat komende week of 2 maar moeizaam...
Ik ben naar de fotofair geweest en heb daar met beide Sigma's kunnen en mogen spelen.
De Sport versie viel vooraf vanwege m'n budget al af, maar in de praktijk zeker vanwege z'n gewicht.
Dan is die 2,9 kg echt veel. Om een beetje lekker te spelen vanuit de hand. :problem:
De Contemporary is dan meer míjn lens.
Gewicht gaat wel, gaat net en best. AF is zeer snel tot snel. En accuraat.
Ik heb geen problemen met de smalle focusring, ik verdraai deze nog met mijn hand om de statiefvoet heen...
En ik heb toch vrij kleine handen, gewoon middelmaat.
Héél interessant vind ik het feit, dat je in deze lens allerlei instellingen kunt verrichten via het USB dock, een "must" accessoire.
Daar moet ik nog veel met spelen.
Ik denk, wordt vervolgd... 8)

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Nikkormaat » di jun 09 2015 11:19 pm

Hallo Ad B. Die bezwaren van prijs en gewicht gelden ook voor mij. Voor die honderden euro's minder neem ik die smalle focusring graag voor lief. Ik houd dit draadje in de gaten voor jouw aanvullingen. Nikkormaat
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1362


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » di jun 23 2015 12:51 pm

Hoi,

ik heb het een en ander gespeeld en getest met m'n Sigma 150-600 C lens.
AF fine tuning is een tijdrovend maar zeer interessant speeltje.
Zo had ik ergen gelezen dat ik de cijfers, die vanuit de camera fine tuning kwamen, moest verdubbelen in het Sigma dock.
Maar bij verder testen vond ik dat niet en heb nu de originele AF fine tuning cijfers erin staan.
Afbeelding
En een paar beestjes...
Afbeelding_DSC2952 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Afbeelding_DSC3047 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Afbeelding
Afbeelding
Ik ben wel in m'n nopjes, tot nu toe.

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor ATOR » di jun 23 2015 2:41 pm

Hoe werkt dat nou? Stel je je lens in op alle 16 scenario's en zoek je bij allemaal de juiste AF-finetune waarde in de camera en neem je die waarden dan over in de tabel van de lens?

Mijn Sigma's hebben allebei helaas een AF-finetune van 0, dus nog geen dock voor mij :P
Gebruikersavatar
ATOR

Clublid
Berichten: 2749


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor ArendV » di jun 23 2015 4:26 pm

@ ATOR, zo heb ik het met mijn Sigma 18-35 wel gedaan, eerst met dottune op de verschillende brandpuntsafstanden en afstanden de correctie in camera gemeten en toen die waarden 1 op 1 via het dock ingebracht. En ik ben tevreden met de resultaten.

Die factor 2 komt uit deze review van de Sigma 150-600 Sports (zie punt 4) http://www.dpreview.com/forums/post/54669115
Hij gebruikt een factor 1.4 voor de Sigma's 35/1.4 en 50/1.4 Art. Dus dit kan per objectief variëren.

@Ad, ik vind de foto's zoals ze hier op het forum tonen niet echt scherp, maar dat kan aan veel dingen liggen (b.v. ook verkleinen of site die je gebruikt).
Groeten - Arend
flickr
"Basically in Photography there are just two controls, one is where you stand and one is when you push the button" - David Hurn
Gebruikersavatar
ArendV

Clublid
Berichten: 2218


Locatie: Omgeving Breda
Contacteer:

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » di jun 23 2015 5:16 pm

Hoi,
ATOR schreef:Hoe werkt dat nou? Stel je je lens in op alle 16 scenario's en zoek je bij allemaal de juiste AF-finetune waarde in de camera en neem je die waarden dan over in de tabel van de lens?

Mijn Sigma's hebben allebei helaas een AF-finetune van 0, dus nog geen dock voor mij :P

Yip, op alle 16 plekken zoek ik de fine tune waarden op en zet die met behulp van het dock in de lens.
Een bewerkelijke job, een bezigheid die ik wel enkele keren doe... maar wel leuk. :crazy:

ArendV schreef:@ ATOR, zo heb ik het met mijn Sigma 18-35 wel gedaan, eerst met dottune op de verschillende brandpuntsafstanden en afstanden de correctie in camera gemeten en toen die waarden 1 op 1 via het dock ingebracht. En ik ben tevreden met de resultaten.

Die factor 2 komt uit deze review van de Sigma 150-600 Sports (zie punt 4) http://www.dpreview.com/forums/post/54669115
Hij gebruikt een factor 1.4 voor de Sigma's 35/1.4 en 50/1.4 Art. Dus dit kan per objectief variëren.

@Ad, ik vind de foto's zoals ze hier op het forum tonen niet echt scherp, maar dat kan aan veel dingen liggen (b.v. ook verkleinen of site die je gebruikt).

Waar die man/vrouw, die op Dpreview en Nikonrumors zijn/haar review geplaatst heeft, die vermenigvuldigingsfactor vandaan haalt, heb ik nog niet kunnen achterhalen.
Ik had er eerst die factor 2 instaan, maar die beviel me minder.
Nu heb ik factor 1 en vind de lens scherper.

De scherpte van de foto op de site is niet goed te beoordelen, voor zover ik weet (wil je een 1024x683 pixel foto opblazen om scherpte te beoordelen...? :think: )
De foto's hier op mijn Pc zien er bij 200% vergroting ook nog goed uit, dus ben ik tevree.
2 foto's staan op "Flickr", 2 andere op "Photobucket".
Geen idee of kwaliteit verminderd als ik doorkopieer van daar naar hier.
Maar wat let je om het beter te doen...
:prost:
Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » vr jun 26 2015 9:54 am

Hoi,

ik ben nog effetjes aan het spelen geweest.
Ik heb een paar foto's in huis gemaakt, op statief, met afstandsbediening.
Afbeelding70-200 vs 150-600 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Dit is een printscreen van m'n photoshopbeeld op m'n pc.
De bovenste 200% uitsnede is van de 70-200 lens, de onderste van de Sigma, eenzelfde uitsnede op 200%.
De ene met m'n Nikon 70-200 f4 VR lens op 200 mm, f8, 1/50 sec.
De andere met de Sigma 150 600 C lens op 600 mm, ook op f8 en 1/50 sec.
Afstanden zó gekozen dat het beeld nagenoeg dezelfde grootte heeft.
Het is natuurlijk het middelste van beide lenzen, maar ik denk dat AF fine tuning z'n best heeft gedaan.

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » di jun 30 2015 9:17 pm

Hoi,

Lokale pizzeria heeft z'n scooter ingeruild...
Afbeelding_DSC3430 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
:mryellow:

Lekker glijdende meeuw
Afbeelding_DSC3443 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » do jul 02 2015 5:45 pm

Hoi,

vandaag nog naar de ooievaarfamilie geweest.
Daar had ik laatst alleen het jong gefotografeerd, de ouders schitterden door afwezigheid...
Maar vandaag niet.
Afbeelding_DSC3511 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Paps of mams komen het eten brengen.
Afbeelding_DSC3525 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
ongeduldige puber...
Afbeelding_DSC3546 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Deze ooievaarfamilie heeft een 2 kamer flat... Dus naar de partner...
Afbeelding_DSC3550 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Voor een warm welkom.
Afbeelding_DSC3563 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Op gepaste afstand houden ze hun puber in de picture...

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » ma jul 13 2015 8:34 am

Hoi,

Ik begin het steeds beter naar mijn zijn te krijgen met mijn "giant" Sigma...
Een plaatje gemaakt bij een plas bij mij in de buurt
Afbeelding_DSC3600 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Om en nabij 20% afgesneden.

Afgelopen weekend naar het circuit van Assen geweest, om wat fotootjes te maken van de HARC races.
Afbeelding_DSC3925 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr

Afbeelding_DSC4114 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr

Afbeelding_DSC4211 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr

Afbeelding_DSC4302 by Ad v.d. Biggelaar, on Flickr
Alleen deze laatste is een beetje gecropt, de andere 3 raceplaatjes zijn de originele grootte.

Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Wally118 » ma jan 11 2016 7:20 pm

Ik zit er ook over te denken om de sigma 150-500 aan te schaffen, maar ik meen te kunnen herinneren dat deze lens bij cameranu eerst als nikon DX vermeld stond en nu staat ie opeens als FX. Kan ik deze lens nu dan wel of niet gebruiken op mijn D3300?? Het kan zijn dat ik in de bonen ben, maar FX is toch fullframe of niet??
Grtz, Walter.

Nikon D7200 en diverse glaasjes
Flickr
Wally118

Clublid
Berichten: 462


Locatie: Ittervoort
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Erpeewee » ma jan 11 2016 8:20 pm

Een FX obectief past op een DX-camera. Met de Nikon D3300 wordt de 150-500mm x1,5 = 225x750mm.
FX is inderdaad fullframe.
groeten Robert
Gebruikersavatar
Erpeewee

Moderator
Berichten: 2047


Locatie: Gelderland
Contacteer:

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Wally118 » ma jan 11 2016 9:55 pm

Maar wat ik dan nog steeds niet snap is dat ik deze eerst tegenkwam in de filter DX-mount en nu niet meer. Nu staat ie alleen nog maar in de filter FX-mount. Ook waren het aantal beschikbare objectieven bij DX-mount eerder veel meer dan het aantal met FX-mount. Nu is het precies andersom... Lijkt me toch logisch dat er meer DX-objectieven zijn dan FX aangezien er meer verschillende types DX-bodies zijn dan FX-bodies?? Toch??
Grtz, Walter.

Nikon D7200 en diverse glaasjes
Flickr
Wally118

Clublid
Berichten: 462


Locatie: Ittervoort
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Ad B » di jan 12 2016 7:36 am

Hoi,
Om te beginnen... filter DX-mount...? Totaal onbekend. :eh:
Filtermaat is een diameter en zit vooraan, DX- of FX-mount zit achteraan.
Alle FX mount lenzen passen op een DX camera. Andersom ook, maar dan krijg je een zwarte cirkel in je beeld, omdat je beeldcirkel van DX glas te klein is voor FF.
Maar, zover ík weet, moet je opletten zodra je een lens koopt voor je D3300, er een AF motor in de lens moet zitten, omdat die niet in je body zit.
Dus bij Nikon een AF-S lens, bij Tamron een USD lens en bij Sigma een HSM lens. :ugeek:
Het precieze aantal verschillende lenzen interesseert mij helemaal niet... zolang ik de voor mij en m'n bankrekening geschikte lenzen maar kan vinden. :think:
:prost:
Ad B
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 247


Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Ervaring Tamron / Sigma 150-500 of 150-600 ???

Berichtdoor Boem » di jan 12 2016 11:08 am

filter zal wel zoekfilter zijn...
D600 met serietje MF lenzen voor langzaam fotograferen

Flickr Boem
Gebruikersavatar
Boem

Clublid
Berichten: 266


Locatie: Friesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Superzoom”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten