Nikon trigger op Fuji X10?

Discussies over de op Nikon gebaseerde Fuji en Kodak camera's

Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » ma jul 15 2013 2:55 pm

Ik ben aan het kijken naar een Fuji X10.
Nu komt bij mij de vraag op of ik met mijn Yongnuo 603N trigger ook op de Fuji kan werken.

Weet iemand dit?
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Léon Obers » ma jul 15 2013 3:22 pm

Als camera trigger of flits trigger?
Als camera trigger klopt wellicht het kabeltje niet wat je aan de camera moet aansluiten (verkeer stekkertje).
Als flits trigger mogelijk wel, maar weet niet wat de extra contacten buiten het middencontact doen bij een flitsschoen van een Fuji. Zou je in de winkel moeten vergelijken en evt. kunnen uitproberen.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14712


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » ma jul 15 2013 3:25 pm

Flitstrigger is de bedoeling.

Testen in de winkel is idd een optie.
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor George Fennes » ma jul 15 2013 3:31 pm

Wolf schreef:Flitstrigger is de bedoeling.

Testen in de winkel is idd een optie.

Waarom ga je niet voor de x20?
Sensor is vele malen beter en sneller.
Blijf het objectief bekijken
Gebruikersavatar
George Fennes

Clublid
Berichten: 7077


Locatie: Ergens
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Skippy » ma jul 15 2013 3:33 pm

Ik heb een Fuji X20 (en X100) en een stel Phottix Nikon triggers. Ik zal vanavond even testen. Ik schat in als die Phottix werkt op de Fuji's dat de Yongnuo ook werkt (gelijke positie contacten).
Gebruikersavatar
Skippy

Clublid
Berichten: 9071


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » ma jul 15 2013 3:49 pm

George Fennes schreef:
Wolf schreef:Flitstrigger is de bedoeling.

Testen in de winkel is idd een optie.

Waarom ga je niet voor de x20?
Sensor is vele malen beter en sneller.


omdat er 250 euro verschil tussen zit.....
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Tuihanti » ma jul 15 2013 6:37 pm

Wat ik wel weet is dat ik een kabeltje heb tussen flitser en EX-1.
Dat kabeltje is een C*n*n kabeltje. Daarmee werkt de flitser TTL.

Dan lijkt me een C*n*n geschikte trigger ook werken. Maar goed, die heb ik niet en kan dat niet testen.
[edit]De flitser is wel een Fuji.
Laatst gewijzigd door Tuihanti op ma jul 15 2013 7:59 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Clublid
Berichten: 4990


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Johan1025 » ma jul 15 2013 7:22 pm

ik trigger mijn nikon flitsers met de ingebouwde flits van de X20 Fuji, schijnt dat met de Canon kabel zelfs de SB van nikon het doen, |Ben daar echter niet zeker van.
Fuji X Pro - 2 + SB 700 (2 stuks) en divers glas :)

M.vr.gr.Johan1025
Gebruikersavatar
Johan1025

Forumlid
Berichten: 509


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Léon Obers » ma jul 15 2013 8:28 pm

De laatste twee reacties erg vreemd.
De vraag is of een Yongnuo 603N trigger setje werkt met een Fuji X10.
Zo'n trigger setje van Yongnuo is al niet TTL, laat staan dat de vraag iets met een Canon kabel te maken heeft.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14712


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Tuihanti » ma jul 15 2013 8:43 pm

Skippy schreef:Ik heb een Fuji X20 (en X100) en een stel Phottix Nikon triggers. Ik zal vanavond even testen. Ik schat in als die Phottix werkt op de Fuji's dat de Yongnuo ook werkt (gelijke positie contacten).


Misschien helpt dit je in de richting. :wink:

Hij geeft aan dat de triggers al in bezit zijn. Hij noemt ze "mijn" triggers. Ik vermoed voor gebruik met Nikon want, hij zit op een Nikon forum. Gebruikte hij ze al voor de Fuji was de vraag niet meer van toepassing en mogelijk niet eens gesteld.

Als een Canon kabeltje werkt op een Fuji body met een Fuji flitser is de kans groot dat Nikon geschikt materiaal niet gaat werken. Nikon en Canon gebruiken verschillende aansluitingen, dacht ik. Beter nog. Mijn Nikon kabel werkt niet.
Mijn Canon kabeltje dan weer wel, zelfs TTL. Dat was de reden van aanschaf.

Daaruit kun je concluderen dan wel redelijkerwijs vermoeden dat de voor Nikon geschikte Youngnuo triggers niet werken op de Fuji. De Canon geschikte Youngnuo triggers mogelijk weer wel.
Een enkele Canon geschikte trigger zou dan de voor Nikon geschikte ontvangers mogelijkerwijs kunnen triggeren.
Ik doe de aanname dat de triggers onderling wel met elkaar samen werken hoewel dit niet zo hoeft te zijn.
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Clublid
Berichten: 4990


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » ma jul 15 2013 8:48 pm

1 canon triggertje erbij zou idd een optie kunnen zijn.
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Léon Obers » ma jul 15 2013 9:02 pm

Tjonge jonge wat een moeilijk gedoe.
Voor het radiografisch triggeren van een flitser (info TS) wordt helemaal geen kabel gebruikt enkel de zender en ontvanger als set van de Yongnuo 603N. Het gaat er dan om of de extra contacten in de flitsschoen van een Yongnuo 603N (in een Nikon indeling) buiten het middencontact nog een nadelig effect hebben met die Fuji camera. Die Yongnuo 603N is sowieso niet TTL, dus dat is al helemaal niet aan de orde.
Laten we de reactie van Skippy beter afwachten, die de extra contacten van zijn Phottix triggerset (met dezelfde Nikon flitscontact indeling) gaat controleren. Daarmee heeft de TS wellicht ook antwoord op zijn vraag aangaande de Yongnuo 603N, want daar zitten die extra contacten op dezelfde plaats. Hoewel het het beste is gewoon die Yongnuo 603N even in de winkel te proberen.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14712


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Skippy » ma jul 15 2013 9:17 pm

Inderdaad, waarom moeilijk als het makkelijk getest kan worden. En het blijkt ook gewoon te werken, zowel met de Phottix Strato radio trigger als met een Phottix SC-28 kabel. Wel even in het menu van de X10/X20 de optie External flash activeren en de flitser op M. De camera en de trigger/kabel hebben drie gemeenschappelijke contactpunten, de grote centrale en de twee kleine direct daaronder. Een of meerdere van die drie geven netjes het signaal door.
Gebruikersavatar
Skippy

Clublid
Berichten: 9071


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » ma jul 15 2013 9:29 pm

Ik ga het testen in de winkel.
Het is ook geen must, maar het zou erg handig en leuk zijn!
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Skippy » ma jul 15 2013 9:34 pm

Wolf schreef:Ik ga het testen in de winkel.
Het is ook geen must, maar het zou erg handig en leuk zijn!

Zeker, en bedankt voor het testen hè :|
Gebruikersavatar
Skippy

Clublid
Berichten: 9071


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “Fuji en Kodak”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten