Fotobewerking met muis of beter met een...?

Deze sectie is bedoeld voor discussies en vragen over hardware en software die niet direct met fotograferen te maken heeft.

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » zo aug 27 2017 9:58 am

Ik heb andere usb-poorten gebruikt. Zonder resultaat. Ik ben een echte digibeet en werk uitsluitend met snelkoppelingen of via Verkenner. Waar vind ik die Dos prompt? De helpfunctie van Windows geeft geen resultaten.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Kees H » zo aug 27 2017 10:02 am

tik bij je startmenu CMD in dan komt ie tevoorschijn
Met vriendelijke groet,
Kees

Nikon Digitaal FX/DX / Fuji X-Pro1, X20
Bijbehorend mooi glas,
Analoog: S2, Nikkormat FT3, FTN, EM, FG, FE(2), FM(2), FM3A, FA, F2AS, F3, F5, F801, F50, F90x, F100, 28TI


https://www.flickr.com/photos/kees_h/
Gebruikersavatar
Kees H

Clublid
Berichten: 1583


Locatie: Oss
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » zo aug 27 2017 10:11 am

Dank je. Helaas krijg ik na de commando's de melding dat er geen verbinding met de host gemaakt kan worden op de poorten 58763 en 58764.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Richard » zo aug 27 2017 12:35 pm

Wat laat apparaat beheer zien? devmgmt.msc zoals je cmd startte.

Op Windows 10 ziet dat er zo uit:

Afbeelding

Eigenschappen krijg je te zien door met de rechtermuisknop op X-TOUCH MINI te klikken.
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1431


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » zo aug 27 2017 3:16 pm

Hallo Richard. De eigenschappen komen exact overeen met de door jou gestuurde afbeelding. Kortom het apparaat zou correct moeten werken, maar ....
Via de optie stuurprogramma heb ik de opdracht gegeven het stuurprogramma bij te werken. Er wordt nu al enkele minuten online gezocht, dus dat beloofd weinig goeds.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Richard » zo aug 27 2017 4:08 pm

Standaard zoals ik het ervaar met Microsoft.

Op wat voor type USB poort is de X-touch mini aangesloten; 2 of 3?

USB 3 poorten zij blauw, USB 2 wit, zie http://powertechservices.net/wp-content ... SB2vs3.jpg
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1431


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » zo aug 27 2017 6:11 pm

Ik gebruik een oudere deels gepimpte pc. Ik ga er vanuit dat er USB-2 in zitten, want ze zijn ook niet wit. Alleen donker grijs.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor imaginary_nl » zo aug 27 2017 6:15 pm

Je gebruikt geen usb hubs toch?
Gebruikersavatar
imaginary_nl

Clublid
Berichten: 269


Locatie: Bronckhorst
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » zo aug 27 2017 6:21 pm

Nee. De kabel zit direct in de pc. Zowel op de USB-poorten aan de voor- als achterkant krijg ik dezelfde meldingen.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Richard » ma aug 28 2017 10:12 pm

Grijs, misschien USB 1.1? Dat zou mogelijk een verklaring zijn.

Een pagina met mogelijkheden om achter de snelheid te komen: https://superuser.com/questions/388174/ ... -windows-7

Met Lightroom CC op Windows 7 - de X-touch mini aangesloten op een USB 3 poort:

Afbeelding
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1431


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Richard » ma aug 28 2017 10:57 pm

Volgens deze specs heb je USB 2 nodig: https://www.woodbrass.com/images/woodbr ... H+MINI.PDF
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1431


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » ma aug 28 2017 11:27 pm

Het donkergrijs ziet er net zo uit als de rest van de kunststof delen van behuizing. Ik heb de pc 2e hands via een vertrouwd adres gekocht en is hooguit 5 jaar oud. Alle andere randapparatuur zoals scanner, printer, draadloze muis en de D750 die ik aanvankelijk met een kabel aansloot werken prima. Als ik eigenschappen kies op een usb-poort staat er usb2
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Richard » di aug 29 2017 3:25 pm

Naar aanleiding van dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=AAF-5Soc-ds

Heb ik MIDI-OX gedownload van http://www.midiox.com/ en geïnstalleerd.

Na kiezen van de X-TOUCH MINI via Options -> MIDI Devices:

Afbeelding

Geeft dat deze output:

Afbeelding

Met drukken op en draaien aan de knoppen.

Ben ik benieuwd wat MIDI-OX bij jou doet.
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1431


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor djunclesam » di aug 29 2017 3:52 pm

Nikkormaat schreef:Dank je. Helaas krijg ik na de commando's de melding dat er geen verbinding met de host gemaakt kan worden op de poorten 58763 en 58764.


Als je geen verbinding kunt maken over die poorten dan gaat het sowieso niet werken. Dat zijn immers de poorten die grbuitk worden voor het zenden van de commando's, zoals is gedefinieerd in de code:

Code: Selecteer alles

    local RECEIVE_PORT     = 58763
    local SEND_PORT        = 58764


en (bij punt 1) in de FAQ...

FAQ/Known Issues

1. App can't connect to Lightroom. Before trying to debug this, check your Lightroom version. MIDI2LR only runs on Lightroom 6/CC or later. Then, check your firewall. MIDI2LR uses ports 58763 and 58764 on localhost (127.0.0.1) to communicate between the application and the plugin.


Dat wordt waarschijnlijk geblocked door je firewall. Je zult ze daar dus even open moeten zetten.
djunclesam

Adviseur Nikon produkten
Berichten: 3445


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Fotobewerking met muis of beter met een...?

Berichtdoor Nikkormaat » di aug 29 2017 4:08 pm

Dat heb ik al geprobeerd. Firewall uit gezet herstart pc. Herstart Lightroom en Midi2LR. Het resultaat is vreemd genoeg steeds hetzelfde. Geïnstalleerd / werkt niet en Not connected.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1369


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Computer hardware en software algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten