Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Plaats hier je vragen en opmerkingen over dit forum.

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor jan » zo jun 02 2013 8:50 am

DannySan schreef:Precies zo gewerkt als jij beschrijft jan gedaan, bij liggende foto's bijna altijd wél exif maar bij staande foto's nooit.
Kán de workflow zijn, maar ik ga - zoals het nu lijkt - toch volledig overstappen naar Flickr dus dan ga ik sowieso anders werken.

Maar heb je met het exporteren van de foto wel de breedte maat aangepast in "1024" voor de staande foto? Staand en liggend zijn nu 2 handelingen geworden.
Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph.
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3412


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor henrikus » zo jun 02 2013 12:09 pm

't blijft volgens mij tobben met dat plaatsen....Als je toch eens terugleest hóeveel er mis gaat,of hoe veel handelingen er gedaan moeten worden,of hóeveel mensen er nix van snappen,en dat je ,zoals ik het lees ook nog bepaalde programma's moet installeren óm iets met foto's te kunnen doen (programma's of delen ervan die misschien niet iedereen op zijn computer wil hebben)zou het de beheerder(s) misschien sieren om het gewoon veel makkelijker te maken.Volgens mij moet toch iedereen die lid van het forum is in de gelegenheid zijn om op een simpele manier met minimale handelingen zijn of haar foto's te plaatsen.......Dus wat ik al eerder schreef,..ik vind het nog steeds,.jammer.......... :(
henrikus

Forumlid
Berichten: 12



Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor Patrick » zo jun 02 2013 3:05 pm

Het plaatsen van foto's op dit forum is echt niet ingewikkeld Henrikus. Je moet het alleen een keer snappen; als je snapt hoe het in essentie werkt, dan is het echt niet moeilijk. Je hoeft er geen programma's voor te installeren.

Ik zal proberen uit te leggen hoe het globaal werkt.

1. Je zet een fotobestand bereikbaar voor iedereen neer op het internet.
2. De locatie van die foto zet je tussen twee img-codes.

Meer is het dus niet!

Natuurlijk zijn er wat extra complicerende factoren. Zo hebben we ingesteld dat foto's maximaal 1280x1024 pixels mogen zijn. Dat doen we om ervoor te zorgen dat bestanden niet te groot zijn voor de meest gangbare schermen en een beetje vlot downloaden.

Verder is het achterhalen van de exacte locatie van een fotobestand soms even lastig, maar dat hangt van de plek af waar je je foto's onderbrengt.

De reden dat we de foto's niet hier kunnen plaatsen is heel simpel. Als we dat zouden doen, dan hebben we veel meer ruimte nodig op het internet. Meerdere servers, backups maken, bandbreedte inkopen, etc. Niet te doen en onderhouden voor wat hobbyisten. De kosten zouden wellicht wel op te brengen zijn, maar je moet dat echt niet willen.

Daarnaast houdt de plaatser controle over zijn foto's. Ze staan immers bij elkaar op een plek die hij/zij zelf gekozen heeft.
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 23284


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor John Hoenen » ma jun 03 2013 10:18 am

Hier nog steeds problemen met de exif in combinatie met Picasa.
Gisteren bij Maurice hetzelfde geconstateerd.
Voorheen was bij ons beide de exif altijd correct en zoals het hoort boven de foto's, sinds een aantal dagen werkt dit niet meer en is er geen exif meer te zien, ook niet in de details als je op de foto klikt.

Gisteren eens op Flickr getest, en ja hoor exif weer erbij en netjes boven de foto.
Het probleem zit dus echt in Picasa.

Gr. John.
Gebruikersavatar
John Hoenen

Forumlid
Berichten: 4316


Locatie: Heerlen
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor jan » ma jun 03 2013 10:35 am

John Hoenen schreef:Het probleem zit dus echt in Picasa.

Gr. John.

Maar John, waarom heb ik het probleem dan niet met Picasa?
Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph.
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3412


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor John Hoenen » ma jun 03 2013 10:43 am

Ik begrijp het ook niet Jan. :frown:
Bij Maurice ook precies hetzelfde , voorheen altijd goed en sinds kort helemaal niets meer, ook niet bij doorklikken...
Ik dacht eerst dat het aan een instelling in Aperture lag, maar met LR4 precies hetzelfde....ook niets.
Vreemd...niet?

Ik zou dan ook erg graag willen weten waar het probleem zit.

Voorlopig dan maar Flickr. :wink2:
Gebruikersavatar
John Hoenen

Forumlid
Berichten: 4316


Locatie: Heerlen
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor jan » ma jun 03 2013 10:51 am

John Hoenen schreef:Ik begrijp het ook niet Jan. :frown:
Bij Maurice ook precies hetzelfde , voorheen altijd goed en sinds kort helemaal niets meer, ook niet bij doorklikken...
Ik dacht eerst dat het aan een instelling in Aperture lag, maar met LR4 precies hetzelfde....ook niets.

Vreemd...niet?

Dan maar Flickr. :wink2:

John, misschien een hele domme vraag maar je hebt in Lightroom in het "exportscherm" toch wel bij Metagegevens "alles" staan? En daarbij bij afbeeldingsgrootte "passend maken" aangevinkt, "lange rand" "1280 pixels" gekozen voor de liggende foto en "1024 pixels" voor een staande?
Het is nu met 1280 op het forum iets meer nadenken geworden. Vroeger kon je staand en liggend in 1 handeling doen. Nu moet het in 2 bewerkingen anders komt de exif inderdaad niet mee wanneer liggend "1024 is.
Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph.
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3412


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor John Hoenen » ma jun 03 2013 10:56 am

Jep, alles nog eens dubbel bij beide bewerkingsprogramma's gecheckt.
Ik plaats al vanaf het begin van de verandering naar 1280, probleemloos 1280 foto's met alles erop en eraan.
M.a.w. ik weet hoe het werkt. :wink2:
Gebruikersavatar
John Hoenen

Forumlid
Berichten: 4316


Locatie: Heerlen
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor wopper » ma jun 03 2013 10:28 pm

Bij mij is er ook geen exif meer bij vanuit Picasa :huh:
Gr.Wim

Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift


Bouwmachineweb.com
Gebruikersavatar
wopper

Clublid
Berichten: 876


Locatie: Posterholt Limburg
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor Paul61 » di jun 04 2013 11:31 pm

Bij mij kwam de Exif ook altijd te voorschijn, maar ook mij lukt het niet meer :(
Na wat testen denk ik dat het niet ligt aan Picasa web , maar aan Picasa fotobewerker.
Ik heb nl een foto die ik eerder had geplaatst waarin de Exif wel zichtbaar is opnieuw geüpload vanuit Picasa fotobewerker naar Picasa web en vandaar de link geplaatst in hetzelfde topic, en nu is de Exif niet meer zichtbaar :oohh:
Ik werk met de laatste versie van Picasa Fotobewerker (3.9.0)
Laatst gewijzigd door Paul61 op do jun 13 2013 6:59 pm, 3 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Paul
Gebruikersavatar
Paul61

Regiocoördinator
Berichten: 700


Locatie: Ridderkerk
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor MarcoD750 » wo jun 05 2013 6:31 am

Hier dezelfde procedure alleen vanuit google plus, opvolger picasa. Gewoon exif erbij.

Wat ik ook wel eens doe in picasa/google plus is de foto openen in een nieuw tabblad. En dan de afbeeldingslocatie kopiëren.

Afbeelding
met vriendelijke groet, Marco

D750 | AF-S Nikkor 14-24 | AF-S Nikkor 24-70 2.8 | AF-S 70-200 2.8 VRI | 105 VRII macro | SB910 | Elinchrom | Sony HDR-AS100


www.mmrb.nl | 500px | Flickr | Facebook | Werk aan de muur
Gebruikersavatar
MarcoD750

Ontwerp & Ontwikkeling
Berichten: 1935


Locatie: Abcoude
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor keenoncoolstuff » wo jul 03 2013 2:16 am

MarcoD7100 schreef:Hier dezelfde procedure alleen vanuit google plus, opvolger picasa. Gewoon exif erbij.

Hoi Marco,

Bij het bestand dat je als "werkend voorbeeld" plaatste is inmiddels ook geen EXIF meer te zien. Bij mijn net geuploade foto's ook niet meer, hoewel bij Picasa online zelf alle info netjes vermeld staat. :(


Groet, Rob.
All of life’s problems can be solved with two things: duct tape and WD40.
If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. If it doesn’t move and it should, you need WD40.

flickr
Gebruikersavatar
keenoncoolstuff

Forumlid
Berichten: 284


Locatie: NRW (D)
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor Elhart » wo jul 03 2013 2:36 am

Voor de foto's die ik op een forum wil zetten gebruik ik http://imageshack.us klik op de tab "media upload"
vind ik zelf heel handig miscchien iets om te proberen?

groetjes Ellen
D7100 * D3100 / Nikon 10-24 mm - Nikon 35 mm - Nikon 50 mm - Sigma 18-200 mm - Sigma 50-500 mm / Benro statief
Gebruikersavatar
Elhart

Clublid
Berichten: 132


Locatie: Nuenen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor a vgastel » wo jul 03 2013 7:02 am

En werkt met exif gegevens gebruik hem zelf ook .
Heb andere programma,s ook geprobeerd maar weer problemen.
Ook picasa web en googel 1+

Afbeelding

EDIT
Verhip nu staat het er wel in ,gaan we straks eens na kijken :oops: :ugeek:
edit even aan het puzzelen geweest.
Afbeelding
Dat is een raadsel nu staan ze er wel in ,heb verschillende shots geprobeerd uit diverse mappen upload en in voor beeld geprobeerd en ze staan er iedere keer in.
Ook de shots waar exif eerst ontbrak. :egeek:
mvgr bert

Nikon D-90 18-105 vr Nikon sb900 TRIOPODc-258t
Nikkor
35 f2D 50f1.8D 851.8D
Tokina 12-24 f/4 AT-X DX (Versie I)
Tokina at-xpro 28-70 1:2.6--2.8 / 17mm 1:3.5 /70-210 1:4-5.6 /35-70ai1:3.5-4.8
Gebruikersavatar
a vgastel

Clublid
Berichten: 4812


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Procedure voor het plaatsen van foto's vanuit picasa

Berichtdoor Gertjan1988 » wo aug 14 2013 5:22 pm

Deze handleiding is best wel verouderd en werkt volgens mij ook niet meer, want dit is allemaal overgegaan naar google+.

Mijn inziens moet je dit ook gewoon met IMG codes hier op forum zelf kunnen wijzigen dat de formaten gewijzigd worden naar wat toegestaan is.

Ah je kunt nog terug naar ouder structuur waardoor je dit wel kunt gebruiken!

hmm precies deze werkwijze geprobeerd, maar krijg de exif niet. viewtopic.php?f=34&t=50069&p=648088#p648088

wat doe ik fout? vooral foto 1 geprobeerd met deze werkwijze de rest gewoon via mijn eigen werkwijze.
Gertjan1988

Forumlid
Berichten: 72


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Het Forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten