Nikon trigger op Fuji X10?

Discussies over de op Nikon gebaseerde Fuji en Kodak camera's

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Tuihanti » vr jul 26 2013 7:09 pm

En wat gebruik je voor de studiolampen dan?
Er zijn geen regels voor een goede foto, er zijn gewoon goede foto's.
Ansel Adams


Kritiek is enkel kritiek als het opbouwend is en met fatsoen wordt geuit. Wie dat niet kan of wil mag het bij voorkeur achterwege laten.

FLICKR
Gebruikersavatar
Tuihanti

Clublid
Berichten: 4992


Locatie: Enschede
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » vr jul 26 2013 7:26 pm

Een chinees setje (merkloos)
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Léon Obers » vr jul 26 2013 7:31 pm

Maar wat voor triggersetje zit erbij? Op de zender wellicht alleen met een middencontact, zonder meerdere extra contacten.

Door je winkel kennelijk toch niet helemaal goed uitgeprobeerd met die Yongnuo, of je ziet misschien zelf een paar zaken over het hoofd??

Mogelijk speelt er een ander probleem. Zo'n Yongnuo setje op een andere camera gemonteerd haalt de externe Nikon flitser waarschijnlijk dan niet meer uit standby mode (mocht die in de standy mode staan). Dan wordt die niet geactiveerd. Je zou de flitser zodanig kunnen instellen, dat de flitser helemaal niet in standby mode gaat. Mogelijk is het probleem dan opgelost. ----> Kwestie van proberen.

Maar als het perse zou moeten, zou je die Yongnuo zoals eerder aangegeven ook nog kunnen aanpassen.
http://nikonrumors.com/2012/06/02/diy-m ... gger.aspx/
Laatst gewijzigd door Léon Obers op vr jul 26 2013 7:43 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Vriendelijke groet, Léon Obers
Gebruikersavatar
Léon Obers

Forumlid
Berichten: 14712


Locatie: Eindhoven
Ervaringsniveau: *****

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Skippy » vr jul 26 2013 7:43 pm

Heb je er aan gedacht in het menu van de X10 de flitser op External flash te zetten?
Gebruikersavatar
Skippy

Clublid
Berichten: 9071


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Re: Nikon trigger op Fuji X10?

Berichtdoor Wolf » vr jul 26 2013 7:49 pm

De merkloze triggerset heeft idd alleen een middencontact.
De externe staat aan hoor!

Ik kan nu wel strobist dingetjes doen met de X10 en dat is leuk.

Iedereen bedankt voor jullie input!
D7000 + een paar kilo glas
http://www.wolfgram.nl
Gebruikersavatar
Wolf

Forumlid
Berichten: 728


Locatie: Hoogezand
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Fuji en Kodak”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast