DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Discussies over fotografie met de D40, D40x, D50, D60, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300 en D5500

DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » di dec 05 2017 11:26 pm

Ik zie ineens een DLY tekentje in het monitorscherm staan, dat heb ik nooit gezien. Er staat ook en melodietekentje in dat ik nooit eerder gezien heb.
Ik heb een Nikon D5200. Weet iemand wat dat is? Heeft dat iets met de afstandsbediening te maken?
Ik heb een draadloze afstandsbediening de ML-L3. Die krijg ik niet werkend, ik had er een CR3032 knoopcel inzitten en die vandaag verwisseld voor de CR2025, maar werkt nog niet. Kun je overigens de CR 3032 ook gebruiken? Die is alleen wat dikker.
Kan iemand me uitleggen hoe ik in de D5200 de afstandsbediening activeer? Ik heb de ontspanstand op direct op afstand MLL3 staan en de wachttijd op 1 minuut. Meer kan ik volgens mij niet instellen, of werkt het alleen met live view? Ook geprobeerd maar doet helemaal niks.
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » wo dec 06 2017 12:54 am

Controleer eerst met de camera van een smartphone of de afstandbediening wel een IR signaal uitzend.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » wo dec 06 2017 1:01 am

Nikkormaat schreef:Controleer eerst met de camera van een smartphone of de afstandbediening wel een IR signaal uitzend.


Dank voor je antwoord maar hoe doe je dat?
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » wo dec 06 2017 7:26 am

Doorde camera van de smartphone aan te zetten en dan de zender op de camera te richten en de zender te bedienen. Als de zender het doet zie ik even een paarsig schijnsel op het scherm van de telefoon. De zender geeft een puls en blijft dus niet langer zenden als je de knop blijft indrukken. Daarom kun je met die zender ook geen burst schieten
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » wo dec 06 2017 3:55 pm

Geprobeerd maar zie geen paars schijnsel. Zit met een nieuwe batterij in.
Is een originele Nikon afstandsbediening, nauwelijsk gebruikt maar kan dus nu al stuk zijn?
Is dat de enige manier om het te testen?
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Kees H » wo dec 06 2017 4:26 pm

probeer dit filmpje eens

vermoedelijk de instelling in het menu

https://www.youtube.com/watch?v=vK56YNkCuco
Met vriendelijke groet,
Kees

Nikon Digitaal FX/DX / Fuji X-Pro1, X20
Bijbehorend mooi glas,
Analoog: S2, Nikkormat FT3, FTN, EM, FG, FE(2), FM(2), FM3A, FA, F2AS, F3, F5, F801, F50, F90x, F100, 28TI


https://www.flickr.com/photos/kees_h/
Online
Gebruikersavatar
Kees H

Clublid
Berichten: 1614


Locatie: Oss
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » wo dec 06 2017 5:02 pm

Kees H schreef:probeer dit filmpje eens

vermoedelijk de instelling in het menu

https://www.youtube.com/watch?v=vK56YNkCuco


Al geprobeerd Kees, dat wist ik wel.
DLY tekentje in scherm is weg nu dat was de belichtingsvertragingsstand(spiegel opgeklapt)
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » wo dec 06 2017 5:20 pm

Je zou de afstandbediening op een andere Nikon camera kunnen uitproberen. Zelfs een ouder model zoals de D50 werkt er op.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » wo dec 06 2017 5:28 pm

Zal ik eens doen, maar ik denk eigenlijk dat de afstandsbediening het begeven heeft, heb er per ongeluk gisteren een CR3032 knnoopcelbatterij in gehad.
Zou de afstandsbediening het daarom begeven heeft? Camera mankeert niks aan lijkt me, is nog vrij nieuw met weinig clicks.
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » wo dec 06 2017 5:35 pm

Misschien heb je de contacten met die dikkere knoopcel uitgebogen. Controleer eens of die contacten gecorrigeerd moeten worden.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » wo dec 06 2017 5:40 pm

Die afstandsbediening is niet open te krijgen. Kan alleen het pastic gedeelte eruit krijgen om de batterij te vervangen.
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » wo dec 06 2017 6:10 pm

Op de bodem hoort een 6mm breed metalen stripje te liggen en in het midden van de zender zit in de diepte een lipje. Misschien heb je die naar binnen gebogen. Als de zender defect is, kun je er niet veel meer aan vernielen. Je kunt proberen die met een haaknaald voorzichtig naar voren te trekken. Maar beter eerst op een andere camera proberen.
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Saartje » do dec 07 2017 12:25 am

Krijg volgende week gratis een nieuwe opgestuurd hoorde ik vanavond laat.
Hoop dat het dan opgelost is.
Bedankt voor juliie hulp in ieder geval!!
Saartje

Forumlid
Berichten: 81


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Re: DLY tekentje in monitorscherm en ML-L3 afstandsbediening.

Berichtdoor Nikkormaat » do dec 07 2017 7:05 am

Fijn voor je. Ben benieuwd of je dat paarse lichtje dan wel ziet
In ruim 40 jaar van Agfa Silette1, Nikon FTn, FT2, F301, FA, F80, Panasonic DMC-FT2 naar D 750. Prachtig, die technische ontwikkelingen. Er is nog veel bij te leren.
Gebruikersavatar
Nikkormaat

Clublid
Berichten: 1401


Locatie: Kennemerland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “D40(x), D50, D60, D3x00, D5x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten