Partner Nieuws

NCN-partner Xpozer breidt uit naar de VS

NCN-partner Xpozer gaat nu ook de Amerikaanse markt bestormen met haar innovatieve fotovergrotingen. Xpozer en het Amerikaanse Bay Photo gaan samen de in Delft ontwikkelde opspantechniek voor fotovergrotingen introduceren op de Amerikaanse markt. De officiële lancering vindt plaats tijdens de belangrijkste fotografiebeurs van de Verenigde Staten, namelijk de Wedding and Portrait Photography Conference & Expo (WPPI) in Las Vegas in maart 2016.

Bay Photo (Sillicon Valley, California) is een gespecialiseerd en innovatief fotolab. Bay Photo is met 350 medewerkers een van de grootste fotoprint-aanbieders op de Amerikaanse markt en richt zich met name op (semi) professionele fotografen.


Kansen in de VS
Logo-Xpozer-300x82De samenwerking biedt grote kansen voor Xpozer in de grootste fotografiemarkt van de wereld. Uit eerdere oriënterende gesprekken met grote bedrijven als Fickr, Apple, B&H en 500px in 2015 bleek dat in de VS een goede markt bestaat  voor innovatie op het gebied van fotoprints. De markt voor wandafdrukken wordt namelijk nog gedomineerd door traditioneel canvas en zijn er uitsluitend kleine formaten beschikbaar. Daarnaast liggen de prijzen in de VS ver boven het Nederlandse niveau en zijn de Xpozer-producten compacter en goedkoper te verzenden dan de bestaande foto-oplossingen. De kostenbesparing die dit voor klanten oplevert, zeker gezien de lange afstanden in de VS, is daarom een groot voordeel voor Xpozer.


Over Xpozer
Het eerste Xpozer-prototype werd in 2007 ontwikkeld door Clemens van Os en Ivan v.d. Veld, omdat zij een oplossing zochten voor een scherpe fotovergroting als cadeau voor moederdag. Zij ontwikkelden en patenteerde Xpozer: een bijzondere combinatie van fotofolie voor haarscherpe afdrukken en span- en ophangsysteem. In 2010 richtte zij samen Xpozer BV op. Tegenwoordig werkt Xpozer samen met grote Nederlandse leveranciers als HEMA en grote camerawinkels (waaronder Kamera Express, CameraNu) en leveren ze Xpozers in zowel binnen- en buitenland. Zie www.xpozer.com voor meer informatie.

Als clublid van Nikon Club Nederland heeft u ook voordeel bij Xpozer. Kijk hiervoor bij Ledenvoordeel op onze website. Nog niet lid? Lid worden kan hier.

 

Geplaatst in: Partner Nieuws Tags: , , . Bookmark de permalink.

Je geen reactie meer plaatsen