NCN Nieuws

Nieuwe apparatuur en technologie

De afgelopen twee weken stonden voornamelijk in het teken van de Nikon D5 en D500. Maar laten we niet vergeten dat Nikon nog veel meer dingen bekend heeft gemaakt, zoals nieuwe Coolpixen, actiecamera en een nieuwe flitser. Onze webredactie zet ze voor u nog even op een rijtje.

Nieuwe Coolpixen

Nikon heeft op 14 januari j.l. twee nieuwe coolpixen uitgebracht, de Coolpix A100 en de A10. Beide modellen zijn ontworpen met als kenmerk “Eenvoud” .coolpixa100

De COOLPIX A100 weegt slechts 119 gram, inclusief accu en SD-kaart, en is daarmee zo licht dat het nauwelijks merkbaar is wanneer je de camera in een broekzak of tas meeneemt. Desondanks beschikt deze camera over een groot aantal functies die het fotograferen makkelijk maken.

 

 

Kijk voor meer informatie over de Coolpix A100 op de website van Nikon Nederland.


coolpixa10

 

De COOLPIX A10 is ontwikkeld met het oog op bedieningsgemak. Een NIKKOR-objectief met 5x optische zoom biedt de flexibiliteit om zowel close-ups van gezichtsuitdrukkingen als opnamen van grote groepen te maken.

 

Kijk voor meer informatie over de Coolpix A10 op de website van Nikon Nederland.


De Keymission 360

Met de Keymission 360 treedt Nikon toe op de markt met actiecamera’s.
keymission360De Keymission 30 is een ‘wearable’ actiecamera die echte 360°-video in 4K UHD kan opnemen. Het samenbrengen van deze verschillende soorten zeer relevante technologieën in één camera vormt een belangrijke sprong voorwaarts die precies op het juiste moment komt, aangezien de beperkingen voor het bereiken van echte 360°-video-opnamen zijn overwonnen en deze zijn nu beschikbaar voor consumenten.

Kijk voor meer informatie over de Keymission 360 op de website van Nikon Nederland.


Snapbridge connectiviteit

SnapBridge via Bluetooth Low Energy is een technologische doorbraak waardoor een continue draadloze verbinding met smartapparaten mogelijk wordt.

snapbridge--originalSnapBridge maakt het mogelijk beelden direct, continu en in real-time, van de camera naar een smartapparaat te sturen, waarmee fotografie een sociale, verbonden activiteit wordt. Dit gebeurt geheel automatisch, zonder dat beeldoverdracht op de camera hoeft te worden geactiveerd, en bij een laag energieverbruik op beide apparaten. Gebruikers kunnen bovendien tijdens de overdracht van beelden gewoon van mobiel internet gebruik blijven maken, bijvoorbeeld om hun e-mail te checken of om actief te zijn op sociale media.

Kijk voor meer informatie over Snapbridge op de website van Nikon Nederland.


SB5000 Speedlight

sb-5000De SB-5000 is ontwikkeld voor moeilijke opnamesituaties en is perfect voor professionele fotografen die flexibel willen werken met complexe opstellingen, waarbij ze flitsers op en naast de camera gebruiken. Door draadloze radiografische aansturing hoeft er geen directe zichtlijn te zijn tussen de hoofdflitser en de slaveflitser en neemt de betrouwbaarheid toe wanneer u fotografeert in helder zonlicht. Nikon’s nieuwe ingebouwde koelsysteem maakt het mogelijk meer dan 100 opnamen snel achter elkaar te maken terwijl de flitser op volle sterkte werkt. Met een lichte, compacte constructie en een overzichtelijke bediening biedt deze nieuwe Speedlight ongekende verlichtingsmogelijkheden, in en buiten de studio.

 

Kijk voor meer informatie over Snapbridge op de website van Nikon Nederland.

 

Geplaatst in: Algemeen Nieuws, Apparatuur, Software Tags: , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Je geen reactie meer plaatsen