Nikon Club

I AM NCN

Over Nikon Club Nederland

Onze vereniging is opgericht in 1987. Wij zijn onafhankelijk, hebben geen commerciële bijbedoelingen en draaien volledig op de inzet van vrijwilligers.
Het aantal leden steeg de eerste jaren langzaam naar ongeveer 215 in 2004. Daarna werd een echte groei ingezet. In 2005 telden we 375 leden, dit zal het gevolg geweest zijn van het forum dat eind 2004 opgestart is. Vanaf dan zit de groei er flink in. Eind 2010 telden we 1200 leden. Begin 2013 was dit aantal gegroeid tot meer dan 2100 leden.

De vereniging heeft drie pijlers: activiteiten, een magazine en de website met forum.

Clubleden in actie tijdens een fotowandeling

Clubleden in actie tijdens een fotowandeling

Activiteiten

Er wordt gemiddeld eenmaal per maand een activiteit georganiseerd. Dit kan een cursus Capture NX2 zijn, een lezing van een professionele fotograaf maar bijvoorbeeld ook een begeleide wandeling/fotoshoot door een fotogenieke stad of natuurgebied. Jaarlijks peilt de activiteitencoördinator de wensen van onze leden. Bijeenkomsten en activiteiten worden door het hele land georganiseerd. ‘Regiocoördinatoren’, leden die in een bepaalde regio wonen, verzorgen bijeenkomsten in hun eigen regio.

NCN Magazine inkijkje

NCN Magazine

Al 23 jaar sturen we een tijdschrift naar onze leden. Sinds september 2009 is dat 4x per jaar het full-color NCN Magazine. De oplage is door de groei van de club gestegen van 1000 in 2009 naar ruim 1500 exemplaren in 2010. Begin 2013 is deze oplage al gestegen tot ruim boven de 2000 exemplaren.

Wat vind je zoal in het NCN Magazine:

  • Educatieve artikelen op basiskennis en expertniveau.
  • Uitgebreide artikelen over Capture NX2, het RAW fotobewerkingprogramma van Nikon. Informatie die je in geen enkel Nederlands boek of tijdschrift vindt.
  • Reviews van nieuwe Nikon of Nikon gerelateerde producten.

De website met het forum

De website voorziet in actueel nieuws over Nikon en Nikon gerelateerde onderwerpen. Ook vind je er interessante fotolocaties en een webshop met (club)artikelen en boeken.
Het forum is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen binnen de vereniging en ook daarbuiten. Het is een echt ‘gear-forum’ met heel veel informatie en discussie over Nikon en Nikon gerelateerde apparatuur. Interessant voor zowel beginners als gevorderden.

Ja, ik wil lid worden!

Je geen reactie meer plaatsen